Araba dastatu - arabaturismo
Breadcrumb
Eduki publikatzailea
Arabako probintzia paisaia natural eta xarma historiko ikusgarriko lekua izateaz gain, zure zentzumenak gozatuko dituen sukaldaritzako paradisua ere bada. Arabako gastronomia tradizioaren eta modernitatearen arteko fusio paregabea da, non benetako zaporeak eta kalitate handiko osagaiak konbinatzen diren gatibatzen dituzten platerak sortzeko.
Pintxo enblematikoetatik hasita, gisatu suspergarrietaraino eta haragizko txuletoi gozoetaraino. Bidaia honek Arabako sukaldaritza-nortasuna definitzen duten usain eta zaporeetan zehar eramango zaitu. Post honetan, eskualdeko plater esanguratsuenen aukeraketa bat aztertzera gonbidatzen zaitugu.
Prestatu festatxo baterako, non mokadu bakoitza lurralde honetako kultura eta arimaren leiho bat den. Lagun gaitzazu zaporez beteriko bidaia honetan!
Arabako potxak
Arabako potxak lurraldeko gastronomian dir-dir egiten duen sukaldaritzako harribitxia dira. Heldu aurretik bildutako babarrun zuri samur hauek eskualdeko plater enblematikoa bihurtu dira, eta haien zapore leuna eta testura delikatuanabarmena da.
Idi txuletak txingarretan
Kalitatezko haragiarekiko grina ezin zen falta. Idi-txuletak txingarretan egiteko plater enblematikoa da Arabako sukaldaritzan. Parrillan erretako idi-txuleta mamitsuak dira, eta haragia primeran karamelatzen da, zapore paregabea eta testura samurra sortuz. Mokadu bakoitza esperientzia gastronomiko bat da, eta euskal sukaldaritza-tradizioaren bihotzera eramango zaitu.
Idiazabal gazta
Araba bertan dagoen gaztandegi kopuruagatik nabarmentzen da. Idiazabalgo gazta Arabako barietaterik ezagunenetako bat da, eta duela mende batzuetatik egiten da. Gazta ondu hori ardi-esnearekin bakarrik egiten da, eta modu bereizgarrian aurkezten da, ogi-zati eskuzabal batekin eta ardo-kopa batekin batera.
Goxua
Amaitzeko, Arabako gastronomiaren postre tradizional eta bikaina. Gozamen horrek pastel-krema leun eta bizkotxozko geruzak ditu, gozoki kurruskari mehe batez estaliak. Emaitza krematsuaren eta kurruskariaren arteko oreka perfektua da, zentzumenak gozatzen dituen benetako sukaldaritza-artelan bat.
Arabako gastronomian aurki dezakezunaren aperitibo txiki bat besterik ez da hau. Gure lurraldean, zentzumenak piztu eta bertako sustraiak eta tradizioak omentzen dituen sukaldaritza-festa zabaltzen da.
Janari ona eta sukaldaritzako abentura maite dituzula uste baduzu, ezin diozu Araba bisitatzeari utzi eta unibertso gastronomiko honetan murgildu.
que tipo de viaje
Aztertu zure interesak Araban
Ez daude bi bidaiari berdin. Batzuek natura bilatzen dute, beste batzuek jaialdiak. Edozer gauza interesatzen zaizula ere, deskubritu zure plan perfektua.
IKUSI PLAN GUZTIAK