Breadcrumb

Eduki publikatzailea

Ezagutu Arabako Km0 produktuak
Ezagutu Arabako Km0 produktuak
2024-11-05

Gaur egun, gero eta garrantzi handiagoa ematen diogu kontsumitzen dugunaren kalitateari eta jatorriari. Produktu osasungarriak, gozoak eta iraunkorrak bilatzen ditugu. Eta kalitatezko elikagaiez ari bagara, ez dago gure lurraldean ekoizten den ezer bezalakorik. Araban, bertako produktuen eskaintza aberatsa dugu, beren benetakotasun eta zaporeagatik nabarmentzen direnak. Hona hemen galdu ezin dituzun Arabako Km0 produktuen adibide batzuk:

 

 

Aiaraldea: Tradizioa eta zaporea


Delika2ko Shiitake perretxikoak

Delika2n, hazkuntza ekologikoko proiektu batean, shiitakea ekoizten dute. Onddo gozo-gozoa eta osasungarria da, eta urte osoan sar dezakezu zure dietan. Bere webgunean, produktu fresko horiek ez ezik, etxean lantzeko kitak eta sukaldean inspiratzeko errezetak ere eskaintzen dituzte.

 

Izoria gaztandegia

Familiako baserri honetan urteak daramatzate artisau-gaztekin gozatzen. Idiazabal Jatorrizko Izendapeneko gaztak, Txuria gazta freskoa eta Otzarako gazta eskaintzen dituzte. Gainera, txilar eztia ekoizten dute Aiaraldean eta Gorobel mendilerroan, naturaltasuna maite dutenentzat benetako jakia.

 

Artomaña txakolina

1988an sortutako upeltegi honek txakolinaren tradizioa berreskuratu du Aiaraldean. Kalitatearekin eta ingurumenarekiko errespetuarekin duen konpromisoa nabarmena da botila bakoitzean. Bertako instalazioetan esperientzia enoturistikoaz ere goza dezakezu, ardo dastaketekin eta pintxoekin, eskualdeko zaporeak berriz ezagutzeko.

 

 

 

Añana: Benetako zaporeak


Gatz Harana Fundazioa

Bere garrantzi historiko eta turistikoagatik ezaguna, Gatz Harana Añanako gatz ospetsua ekoizteaz arduratzen da. Baldintza klimatikoen arabera, "urre zuri" horren uzta maiatzean hasten da eta irailera arte luzatu ohi da.

 

Ekanatur

Berantevillan, Ekanaturrek Arabako babarrun nabarra, babarrun zuri arrozina, txitxirioak eta oliba-olio birjina estra landatzen eta merkaturatzen ditu. Produktu horiek funtsezkoak dira tokiko sukaldaritzan, eta Arabako gastronomiaren onena dira.

 

Ekotarriko

Zuhatzu Kuartangoko familia-kooperatiba honek plater tradizionalen kontserba ekologikoak egiten ditu. Helburua elikadura ekologikoa mundu osora hurbiltzea da. Gainera, bere webguneak errezeta gozoak eskaintzen ditu bere produktuez modu sortzaileenean gozatu ahal izateko.

 

 

Gorbeialdea: Produktu naturalak


Baias Garagardo Fabrika

Argentinara egindako bidaia inspiratzaile baten ondoren jaio zen Baias garagardogilea, eta garagardoak modu erabat naturalean egiten ditu, gehigarririk eta kontserbagarririk gabe. 2019az geroztik, Tap Room propioa ireki dute Oiardon. Bertan, artisau garagardoak probatu ditzakezu bertako pintxoekin batera, astebururo aldatzen den karta batekin.

 

Maghu

Familia-proiektu hau Eguzkilore lorearen ekoizpenari eskainia dago, Euskal Herriko babes-ikur tradizionala. Etxean lorea landatzeko kitak eta opari pertsonalizatuak eskaintzen dituzte.

 

Atxineta ahabiak

Aramaiona bailaran dago, familiaren baserriaren lurretan, eta ahabiak ekoizten ditu, marmelada eta zuku gozoak egiteko. Haragi-ekoizpenaz gain, ahabiak ere ezagunak dira herriko azoketan, eta baserrira bisita gidatuetan ere proba ditzakezu.

 

 

Arabako Mendialdea: Tradizioa txoko bakoitzean


Miel El Guardián de las Abejas

Urarten, Izkiko Parke Naturalaren azpian, erle-proiektu honek haritzezko eztia eta txilarra ekoizten ditu, eskuz eta ingurua errespetatuz. Gainera, bisita gidatuak eta erlezaintzako jarduerak eskaintzen dituzte publiko guztientzat, erleen mundu liluragarria ezagutzeko ezin hobeak.

 

Mendialdeko Ogia

Maeztuko kooperatiba hau ogi ekologikoa egiten espezializatzen da. Ekoizpen ekologikoko irinak eta artisau-prozesuak erabiltzen dituzte, hau da, hartzidura luzeko ore ama duten ogiak, zaporez eta freskotasunez beteak.

 

 

Arabako Lautada: Gaztaren artea


Zabaleta gaztandegia

Munainen, familiako gaztandegi honek Idiazabal gazta ospetsua ekoizten jarraitzen du, bere artaldeko esnearekin, aurreko bost belaunaldiek egin zuten bezala. Ingurune natural pribilegiatu horretan, artaldeak aske bazkatzen du Entzia mendilerroko mendietan, eta kalitate bikaineko produktua bermatzen du.

 

Artzai Gazta Elkartea

Elkarte honek Euskal Herriko hainbat lurraldetako artzainak biltzen ditu eta Idiazabal gaztaren % 35 ekoizten dute "Baserrikoa" markaren pean. Bere webgunean produktu eta jarduera ugari aurkituko dituzu, ezagutzea merezi dutenak.

 

 

Arabako Errioxa: Artisau gozoak


IMURU artisau-patea

Eltziegotik, familia enpresa txiki honek bere espezialitatea lantzen du: IMURU pate trufatua, errezeta sekretu bati jarraituz. Produktu naturala eta kalitatezkoa da, ahosabai zorrotzenentzat ezin hobea.

 

Moredako dolarea

1947tik, kooperatiba honek Euskolabel kalitate-zigilua duen oliba-olio birjina estra ekoizten du, eskuz bildutako eskualdeko olibak erabiliz. Zaporez eta tradizioz betetako olioa.

 

Ixteko, ezin dugu aipatu gabe utzi Saraso okindegia, Trebiñuko Konderrian. Bertan, artisau-produktuak eskaintzen dira, opilak, ogiak eta eztia, denak Km0koak.

 

Ikusten duzunez, Arabak askotariko tokiko ekoizleak ditu, ezagunak eta lagunduak izatea merezi dutenak. Anima zaitez Km0 produktu hauek ezagutzera eta Arabako benetako zaporeaz gozatzera!

que tipo de viaje

 

 

Aztertu zure interesak Araban

Ez daude bi bidaiari berdin. Batzuek natura bilatzen dute, beste batzuek jaialdiak. Edozer gauza interesatzen zaizula ere, deskubritu zure plan perfektua.

 

IKUSI PLAN GUZTIAK
Planes en la naturaleza

NATURA

 

Planes culturales y tradiciones en Álava

KULTURA

 

Festivales en Álava

JAIALDIAK

 

Planes de museos en ÁLava

MUSEOAK

 

Ir de compras en Álava

EROSKETAK

 

Conde comer en álava

GASTRONOMIA

 

Rutas de senderismo en Álava

MENDI-IBILI

 

Patrimonio cultural en Álava

ONDAREA